Travel hacks – Sfaturi de calatorie

Travel hacks – Sfaturi de calatorie

M-am gandit ca ar fi o idee buna sa va zic cateva sfaturi de calatorie pentru un zbor cat mai placut/comod.

— Incerca sa mergi cu cat mai putine bagaje. Gandeste-te de cateva ori inainte sa-ti pui o haina in bagaj daca merita sa o cari dupa tine.

— De cele multe ori suntem tentati sa ne punem mai multe haine cu noi decat e necesar. Din experienta zborurile trecute merita sa mergi cu un bagaj de mana mare si eventual cu un backpack (pentru distante mai scurte. Aici excludem vacantele cu copii mici in care e nevoie de un bagaj mai mare). Mi s-au pierdut bagajele de cateva ori si atunci e mai safe asa.

— Daca zbori pe o distanta mai lunga si trebuie sa-ti iei bagaj de cala, atunci asigura-te ca ai un tag pe bagaj, o husa mai aparte, orice care sa te ajute in caz ca ti se pierde bagajul. Preferabil, bagajul sa nu aiba culoarea neagra (sunt 1 milion de bagaje cu aceasi culoare). Fa-ti poze la bagaje. Partea cu pozele m-a ajutat in cateva situatii, a fost mult mai usor si pentru mine si pentru cei de la aeroport sa gaseasca bagajul pierdut.

–Grupeaza-ti lichidele intr-o pungulita de plastic transparenta, sa-ti fie mai usor la security. NU UITA, poti sa duci cu tine lichide pana la max 100 ml/flacon (in bagajul de mana). Daca ai o apa/suc orice lichid mai mare de 100ml va trebui sa-l arunci inainte de security.

–Adu-ti cu tine o baterie externa. Daca ai o pereche de casti cu “noise canceling” asigura-te ca bateriile sunt incarcate, ai altele de schimb. Cauta un incarcator care poate sa incarce mai multe gadget-uri in acelasi timp.

–Inainte sa zbori efectiv, in momentul cand iti cauti bilete de avion foloseste modul INCOGNITO din browser. Multe companii colecteaza diferite date de la utilizatori (ce rute cauta, in ce moment al zilei se face cautarea etc). In functie de ce cauti pretul biletelor poate creste. Am patit treaba asta cand cautam zboruri transatlantice pe diferite site-uri din US. Deci, cauta in INCOGNITO daca stii ca o sa faci multe search-uri.

–Foloseste ATM-uri in loc de case de schimb valutar pentru bani locali. E mult mai convenabil si mai ieftin sa faci asta. Comisionale sunt mai mici la ATM si tot procesul e mult mai rapid. Evita sa scoti din ATM-urile aeroporturilor. Cam peste tot in Europa in aeroporturile mai mari gasesti aceasi companie, imi scapa numele acum (TRAVEL…). Acestia intr-adevar aplica un comision mai mare. Iti recomand sa-ti folosesti cardul de debit si sa scoti bani de la un ATM al unei banci locale. Poti sa-ti faci un card REVOLUT (daca nu ai auzit de el cauta pe net mai multe info) si iti folosesti acel card oriunde ai merge. Are multe optiuni faine, merita folosit in afara.

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *