Cum gasesti bilete de avion mai ieftine?

rute

Cum gasesti bilete de avion mai ieftine?

Inainte sa continuam, vreau sa specific un lucru. Aici ma refer la cei care vor sa caute pe cont propriu rute spre diferite destinatii. Daca te incadrezi in categoria asta, atunci povestea de mai jos te va ajuta (sper)

Ca sa gasesti bilete mai “interesante” iti trebuie rabdare, asta e foarte important. Multi nu au rabdare si ma intreaba de multe ori cum ai gasit biletul x, y?. Nu e nicio magie. Trebuie sa vrei sa-ti dedici ceva timp pentru asta (si sa fi pasionat).

In cazul meu, partea cu pasiunea e pe primul loc, de aceea si rabdarea necesara 🙂 Dar sa revenim concret la ce sa faci mai exact pentru a gasi bilete la un pret redus.

In primul rand, sa te “joci” cu diferite site-uri specializate. Cand zic specializate, ma refer la agentiile online. Sunt foarte multe, si depinde de tine sa le descoperi (ex: expedia.com, momondo.ro, skyscanner, etc.).

Mai departe conteaza mult rabdarea ta, ce ziceam la inceput + sa te gandesti la diferite combinatii, orase de legatura pentru a ajunge din punctul A in punctul B.

Sa luam un exemplu. Cum sa ajungi din Cluj in Tenerife (in momentul de fata nu exista un zbor direct intre cele 2 regiuni)

  • Pima combinatie la care ma gandesc este Cluj-Londra(Luton) – Tenerife (Wizz+Ryan , Wizz-Wizz, etc.)

De ce asta? Pentru ca spre Londra e destul de ieftin de ajuns, daca iti iei bilete din timp. Din Luton se poate ajunge mai usor in alte locuri si atunci e un hub destul de important, chiar daca este unul dedicat companiilor low-cost.

  • Cluj-Bucuresti-Tenerife (din Bucuresti exista in zbor direct spre Tenerife).

In cazul acesta e usor de facut legatura din Cluj. Problema la acest bilet ar putea fi pretul mai ridicat al biletului din Bucuresti spre insula. De ce? Pentru ca exista o singura companie care zboara direct din Romania. Competitia e mica si atunci preturile sunt mult mai mari decat ar fi prima combinatie (prin Londra). Nu zic ca nu poti sa prinzi un pret decent (mai ales daca locuiesti in Bucuresti), dar cateodata merita sa “scanezi” si alte orase de lagatura.

  • Cluj-Barcelona-Tenerife, Cluj-Madrid-Tenerife, etc

Totul tine de imaginatia ta si cat de multe locuri cunosti pentru a gasi o ruta buna. Cu timpul o sa-ti dezvolti aptitutini, o sa-ti fie usor sa te gandesti la diferite variante.

Daca vrei sa cauti zboruri intercontinentale, zboruri lungi de linie, atunci iti recomand sa cauti initial car ar fi zborul din puntul A -> B.

  • Ex: Cluj – New York

Pentru rute de genul de mai sus, (din Cluj, Bucuresti, orase din Romania) nu sunt intotdeauna ofertele cele mai bune. Depinde foarte mult cand vrei sa mergi, durata zborului, cu ce companie zbori etc. Iti recomand sa cauti si combinatii de plecare din orase mai mari din Vest (Paris, Londra, Amsterdam etc). Fiind hub-uri importante si multe companii sunt prezente acolo, oferta este mai varianta si implicit competitia mai mare.

Daca iti permite timpul, poti sa combini 2 orase dintr-o singura calatorie, ex: oprire in Paris o noapte si a doua zi sa-ti continui drumul spre destinatia finala. Variante sunt 🙂

Tie cum iti place sa iti rezervi biletele de avion? Singur sau prin agentii de turism?

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *