Cum aplici pentru viza de Thailanda?

Cum aplici pentru viza de Thailanda?

M-am intors recent dintr-o calatorie in Thailanda. Am mai fost aici in urma cu 5 ani si tineam minte ca am avut nevoie de viza. Cetatenii romanii, pot aplica pentru viza, la sosirea pe teritoriul tarii (VOA – visa on arrival). Acest tip de viza iti da dreptul de sedere pentru calatoriile in scop turistic pentru o perioada de maxim 15 zile.

Daca se depaseste aceasta perioada, se va percepe o taxa in functie de numarul de zile “extra” peste cele 15 initiale.

  • daca depasirea este de o zi, nu se percepe nicio taxa;
  • incepand cu a 2-a zi de sedere peste durata admisa de 15 zile, se va percepe o taxa de 500 Baht (16-17 USD) pentru fiecare zi de depasire, maximum 20.000 Baht. Aceasta taxa va fi achitata la iesirea din Thailanda, la punctul de frontiera.

N-am testat partea cu statul peste 15 zile, deci nu pot sa confirm povestea de mai sus, dar nici nu vreau :)). Ideea e ca daca vrei sa stai mai mult de 15 zile va trebui sa aplici pentru viza la Ambasada Thailandei din Bucuresti (pe o perioada de 30 de zile daca nu ma insel)

Revenind la visa-on-arrival. Ca sa aplici pentru viza la sosire trebuie ca:

  • valabilitatea pasaportului sa fie de minimum 6 luni;
  • sa completezi un formular tip;
  • fotografie 4×6 cm pentru fiecare aplicant, inclusiv pentru copii (una de persoana);

Ar mai fi urmatoarele conditii, dar mie unul personal nu mi-au cerut nici prima data cand am fost si nici acum nimic din ce scrie mai jos:

  • bilet de avion pentru retur;
  • sa ai asupra ta suma de minimum 10.000 Baht cash (cca 350 $);
  • pentru o familie, suma minima necesara este de 20.000 Baht (cca 700 $);

In perioada Octombrie – Aprilie 2020, cetațenii romani sunt exceptați de la plata taxei de viza (2000 THB, aproximativ 50 EUR) pentru visa on arrival. Din ce am citit, incearca sa promoveze turismul, sa atraga turistii si atunci de ceva vreme tot extinda acest program.

Odata ajuns in Thailanda va trebui sa cauti ghiseul biroul dedicat pentru tarile care aplica petru visa-on-arrival (vezi mai jos, o sa fie o zona in care sunt trecute o serie de tari care pot aplica pentru viza la sosire)

Acolo te vor intampina mai multe persoane care se ocupa de cererile de viza. O sa-ti ceara formularul* completat + poza. Dupa predarea formularelor si verificarea documentelor, procedura care va dura în jur de 5-10 minute, ti se va aplica pe pasaport viza de intrare in Thailanda.


*Formularul tip poate fi completat si online inainte de zbor. Dupa ce l-ai completat, il poti lista si aduce cu tine (castigi timp cu asta).

Acceseaza link-ul urmator: https://extranet.immigration.go.th/voaonline/voaonline/VoaonlineAction.do


O chestie funny a fost in momentul predarii formularului si pozei, ne-au cerut $10 de persoana (in Phuket, unde am ajuns noi). In Bangkok unde niste prieteni de-ai nostri au ajuns cu cateva zile in urma totul a fost ok, nu le-a cerut nimeni nimic. Banuiesc ca e un fel de bacsis al lor pentru serviciul prestat. N-am mai zis nimic, oricum nu cred ca ar fi inteles, ar fi fost mai complicat sa le explici in engleza de ce/cum etc.

 

Dupa ce ti se pune viza in pasaport va trebui sa mergi la biroul de imigrari. O sa-ti mai puna o stampila in pasaport + ti se vor lua amprente de la ambele maini. Pe avion ti se va da un formular pentru immigration care arata asa:

Va trebui sa-l completezi si pe acesta. Ti-l vor cere ori cand aplici pentru viza ori la biroul de imigrari.

Cam atat.

Spor la calatorii!

 

 

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *